4 Bahasa badan yang menawan perlu anda lakukan semasa sesi temuduga

September 2, 2016

Catatan kali ini masih lagi berkisarkan tentang sesi temuduga. Saya harap dengan perkongsian tentang sesi temuduga yang pernah saya siarkan dalam blog ini dapat membantu para calon mendapatkan kerja yang diidam-idamkan selama ini.   Baiklah, kebiasaannya dalam mana-mana sesi temuduga, para calon akan beri perhatian dan mempersiapkan diri dengan memikirkan contoh-contoh soalan yang akan ditanyakan […]

Read the full article →

Awas! Trik Penipu di Ebay

September 1, 2016

Laman web ebay pernah menjadi satu portal perniagaan berkonsepkan ecommerce yang paling berpengaruh satu ketika dulu. Kebanyakkan peniaga-peniaga online akan berkumpul di ebay, dan menjadikan platform ini sebagai medium pilihan UTAMA untuk menjual barangan dagangan mereka.   Satu perkara yang bagus tentang ebay ini ialah, laman web tersebut mempunyai bilangan pengunjung yang sangat ramai. Mereka […]

Read the full article →

Komisen Affiliate Sistem Autoresponder Emelmatik Ogos 2016

August 31, 2016

Pada satu hari, saya menerima emel yang mengandungi pertanyaan yang berbunyi seperti berikut “Macam mana cara nak bayar hutang kad kredit?”   Ya, hutang kad kredit ini memang menyusahkan. Seringkali pengguna kad kredit terperangkap dengan hutang kad kredit dan hanya mampu membuat bayaran minima (minimum payment) untuk melangsaikan hutang tersebut. Namun kita sedia maklum, hanya […]

Read the full article →

Bina kerjaya dalam bidang jualan untuk jana pendapatan tanpa had!

August 30, 2016

Pada mulanya, saya ingin meletakkan tajuk “bina kerjaya dalam bidang perniagaan” untuk artikel ini. Kemudian, bila saya fikir-fikirkan semula, saya rasa macam tak sesuai. Bila sebut bidang perniagaan, ianya seperti agak “berat”. Jadi saya pun buat keputusan untuk guna sahaja istilah bidang jualan.   Buku pertama yang saya beli yang membincangkan tentang topik jualan adalah […]

Read the full article →

Panduan Memborong Di China

August 30, 2016

Buku pertama yang saya baca yang mengupas tentang topik borong di China adalah buku berjudul Borong Di China: “Ingat Senang Ke?”. Kali pertama membaca tentang peluang untuk jadi usahawan borong memang begitu mengujakan. Tak lama lepas tu, saya dapat tahu rupanya ada buku lain di pasaran yang mengupas topik yang sama. Tajuk buku tersebut ialah Panduan […]

Read the full article →

6 Soalan temuduga yang biasa ditanya oleh pihak panel penemuduga

August 28, 2016

Adakah anda pernah ada pengalaman menghadiri sesi temuduga kerja? Ataupun anda bakal melalui pengalaman pertama dipanggil untuk ke sesi interview untuk pekerjaan anda yang pertama dalam masa yang terdekat nanti?   Setiap orang akan lalui pengalaman yang berbeza. Itu sudah pasti. Ianya berbeza mengikut industri, sektor, jawatan, jenis pekerjaan, syarikat yang menawarkan pekerjaan dan sebagainya. […]

Read the full article →

Internet + Produk Digital = Duit

August 28, 2016

Internet + Produk Digital = Duit    Kenal tak formula kat atas ni? Kalau anda tak pernah tau atau tak pernah kenal dengan formula kat atas ni, lepas ni anda akan belajar tentang formula tersebut. Ringkasnya, formula yang dibincangkan dalam post ini adalah formula untuk buat duit di internet.   Jika anda ada internet, ada […]

Read the full article →

Tips dan strategi TERBAIK bagaimana memulakan perniagaan kedai makan dan restoran

August 27, 2016

Bisnes kedai makan ataupun perniagaan restoran, adalah salah satu bentuk perniagaan yang saya ingin mulakan selain daripada perniagaan kedai runcit. Satu masa dulu, sebelum saya buka bisnes kedai runcit kecil-kecilan yang saya dan keluarga miliki sekarang ni, saya pernah merangka beberapa strategi untuk buka bisnes kedai makan ni.   Memandangkan dalam masa terdekat ini, mungkin […]

Read the full article →
Page 22 of 111« First...10...2021222324...304050...Last »