Sistem tandas terbaik untuk kucing

April 5, 2016

Setuju tak kalau saya katakan, yang kucing ni adalah makhluk tuhan yang sangatlah comel! Saya tak akan kata yang kucing adalah makhluk yang PALING COMEL sebabnya, untuk mereka yang tak suka kucing, mungkin mereka akan melihat kucing ni seperti seekor monster yang perlu dijauhi.   … dan of course, buat para pencinta haiwan peliharaan lain […]

Read the full article →

Komisyen Affiliate Lazada March 2016

March 31, 2016

Saya nak cerita panjang-panjang pasal program affiliate Lazada ni pun sebenarnya saya tak reti sangat. Bila orang tanya saya, apa yang istimewa sangat dengan laman web Lazada ni… saya jadi speechless. Apa yang saya dapat lihat, laman web Lazada ni terdapat terlalu banyak rangkaian produk yang boleh dipromosikan.   Mungkin inilah dia istimewanya dengan laman […]

Read the full article →

Dua laman web untuk bantu anda buat duit dalam bisnes pelancongan

March 30, 2016

Rupa-rupanya ada cara yang lebih mudah kalau nak buat duit dalam bidang pelancongan tanpa perlu bersusah payah nak buka ofis, atau nak jadi travel agent. Cumanya mungkin tak ramai yang nak kongsikan cara ni.   Bagi yang dah tahu macam mana caranya pulak, mungkin mereka tak segera jalankan dan bertindak mengikut info yang mereka terima […]

Read the full article →

Kesilapan pertama dalam berniaga produk fizikal online: Tidak menggunakan konsep bisnes dropship

March 29, 2016

Bercakap tentang kesilapan dan tersalah langkah semasa awal-awal nak mula berniaga secara online. Saya rasa semua orang yang berniaga secara online, mesti paling kurang pernah buat kesilapan sekurang-kurangnya sekali.   Percubaan untuk kali pertama nak jual barang-barang fizikal secara online. Pada waktu tu, kalau tak silap saya adalah sekitar tahun 2011. Pada masa tu, konsep […]

Read the full article →

Tips temuduga untuk orang yang belum pernah ada pengalaman

March 28, 2016

Kali pertama dipanggil untuk datang ke sesi temuduga boleh jadi satu pengalaman yang cukup mengujakan. Walaupun tak ada sebarang jaminan yang kita pasti akan dapat pekerjaan tersebut, namun apabila diberi peluang untuk hadir ke sesi temuduga, adalah satu kesempatan yang tak seharusnya disia-siakan.   Berjaya atau tidak untuk anda mengharungi sesi temuduga ini semuanya bergantung […]

Read the full article →

Contoh kertas kerja perniagaan Dobi untuk rujukan bisnes anda sendiri

March 27, 2016

Sebelum ni saya pernah kongsikan tentang sebuah buku yang saya baca berkenaan dengan bisnes kedai dobi. Buku yang saya maksudkan ini berjudul “cara mudah untuk membuka kedai dobi“. Kalau anda bercadang untuk membuka perniagaan kedai dobi, buku ini adalah salah satu bacaan yang saya kira agak menarik dan pastinya dapat memberi anda serba sedikit idea […]

Read the full article →

Komisyen Affiliate Bisnes Printing Tanpa Modal Mac 2016

March 24, 2016

“Berbisnes dalam bidang percetakkan ni sebenarnya masih lagi bisnes pilihan buat sebahagian individu.”   Ok… sometimes kita buat sesuatu bisnes ni secara kebetulan sahaja. Kebetulan kita banyak menggunakan servis tertentu. Kita pun buat research dan tanya orang ramai, tanya macam-macam peniaga semata-mata untuk dapatkan harga yang paling murah.   Sampai ke satu tahap… kita akan […]

Read the full article →

9 Syarat Utama yang anda perlu penuhi untuk bekerja dari rumah

March 21, 2016

Adakah anda berminat nak bekerja dari rumah? Boleh je, tak ada masalah. Jika anda menepati syarat-syarat yang bakal dibincangkan kat sini, saya percaya anda juga boleh mula bekerja dari rumah pada hari ini juga. Tak kira siapa anda, sama ada anda seorang pelajar universiti, suri rumah, pegawai eksekutif, pekerja kerajaan mahupun pekerja swasta, jika anda […]

Read the full article →
Page 22 of 101« First...10...2021222324...304050...Last »