Komisen Affiliate Lazada Oktober 2016

October 23, 2016

Terdapat dua cara bagaimana anda boleh menyertai Program Affiliate Lazada Malaysia dan mendaftar sebagai ejen. Cara pertama adalah menerusi laman web Lazada Malaysia itu sendiri dan menggunakan servis yang dibawakan oleh Has Offers manakala cara kedua adalah menerusi Involve Asia.   Mungkin ada yang persoalkan, nak pilih yang mana satu? Has Offers atau Involve Asia? […]

Read the full article →

Pameran Kerjaya & Pendidikan berunsurkan TVET; Youth Education, Employment and Skills Exhibition (YESCC)

October 21, 2016

Mengikut Jabatan Perangkaan Malaysia, kadar pengangguran telah meningkat sebanyak 0.1%, iaitu daripada 3.1% pada bulan Oktober 2015 kepada 3.2% pada bulan November 2015. Malaysiakini juga telah melaporkan pada Oktober 2015 bahawa para graduan adalah kumpulan yang paling ramai menganggur berbanding golongan yang hanya mendapat pendidikan menengah dan rendah.   Statistik yang membimbangkan ini menuntut pelbagai […]

Read the full article →

Jangan join Program Affiliate yang memaksa anda untuk buat BAYARAN

October 20, 2016

Jika anda ditawarkan untuk sertai program affiliate, namun sebagai syarat sebelum anda boleh mula buat promosi, anda dikehendaki untuk buat bayaran, saya syorkan anda lari jauh-jauh.   Ada beberapa sebab kenapa saya kata macam tu. Pertama, program affiliate yang dimaksudkan itu mungkin bukannya benar-benar program affiliate. Ia hanyalah gimik semata-mata yang ingin mendapatkan duit anda […]

Read the full article →

Adakah Teknik Pemasaran Advertorial ini benar-benar berkesan? Apa buktinya?

October 10, 2016

“Boleh saya tahu, adakah teknik pemasaran Advertorial ni benar-benar berkesan? Kalau betul ianya berkesan, ada tak sebarang BUKTI yang boleh support dakwaan tersebut?”   Terima kasih buat yang bertanyakan soalan. Untuk makluman anda, dalam banyak-banyak kaedah pemasaran yang saya gunakan, saya boleh katakan yang teknik pemasaran menggunakan artikel iklan, atau lebih dikenali sebagai artikel advertorial […]

Read the full article →

Bila saya akan nampak hasilnya lepas iklan dalam blog ini?

October 9, 2016

Sebenarnya saya memang berminat nak mencuba kaedah pengiklanan advertorial dalam blog ini. Cuma saya masih agak ragu-ragu sekarang ni. Kalau boleh saya nak tau jugak, lepas saya buat iklan dalam blog ini, bila agaknya saya boleh nampak hasilnya ye?    Kali ini kita cerita bab hasil. Orang putih kata RESULT. Sudah tentu, bila kita dah […]

Read the full article →

Panduan Jobdirumah Versi2.0.15 ditamatkan jualan dan digantikan dengan Versi 3.0

October 8, 2016

Akhirnya Panduan Jobdirumah ditamatkan jualannya. Saya memang dah jangkakan, benda ni mesti akan jadi. Tak ada satu produk yang akan dijual sampai bila-bila atau selama-lamanya. Sampai satu masa, ia pasti akan ditamatkan jualannya ataupun digantikan dengan produk lain.   Dalam situasi Panduan Jobdirumah ni, ianya ditamatkan jualannya, untuk versi 2.0.15 dan seterusnya digantikan dengan versi […]

Read the full article →

Perlu ke saya berikan sample untuk produk yang saya ingin promosikan?

October 7, 2016

“Saya berminat nak dapatkan servis pengiklanan kat blog ni, tapi sebelum tu saya nak tau, perlu ke saya bagi sample produk yang nak dipromosikan tu?”   Sebenarnya ia bergantung kepada apa keperluan dan matlamat pengiklanan yang anda ingin capai.   Sekiranya anda mahu saya hasilkan artikel advertorial untuk anda, maka tak perlu berikan sample pun […]

Read the full article →

Dapatkan Baucar Aeon, Zalora, KFC & Pizza Hut dengan menyertai Kaji Selidik Online

October 6, 2016

Mahukah sekiranya anda diberikan baucar tunai untuk anda membeli belah sama ada di Aeon, Zalora, KFC & Pizza Hut? Jika jawapan anda adalah Ya, anda mungkin boleh pertimbangkan untuk menyertai program kaji selidik online ini.   Sebenarnya saya pun baru je join program ini. Sebelum ni saya pernah join program seumpama ini. Pernah dapat beberapa […]

Read the full article →
Page 21 of 114« First...10...1920212223...304050...Last »