Bagaimana menjalankan perusahaan Penternakan Kambing yang berjaya?

October 30, 2016

Jika anda mempunyai sebidang tanah yang luas, namun ianya kurang subur untuk tujuan aktiviti pertanian, anda mungkin patut pertimbangkan untuk jalankan projek penternakan kambing di atas tanah tersebut.   Of course, selain menjalankan aktiviti penternakan, anda masih ada opsyen untuk lakukan projek lain, misalnya penternakan ikan, pembinaan rumah untuk dijadikan rumah sewa dan sebagainya. Walaubagaimanapun, […]

Read the full article →

5 Sebab anda patut guna Laman Web PERCUMA untuk buat pemasaran secara Online

October 29, 2016

Laman web percuma yang saya maksudkan dalam perkongsian pada kali ini adalah merujuk kepada laman web yang anda boleh bina menggunakan servis dari wordpress.com, blogger.com, tumblr.com dan banyak lagi. Tiada sebarang caj dikenakan untuk menggunakan perkhidmatan yang mereka sediakan.   Selain daripada nama-nama website yang saya sebutkan, anda boleh juga gunakan perkhidmatan percuma yang disediakan […]

Read the full article →

Contoh-contoh Kemahiran yang boleh mendatangkan duit apabila dikuasai

October 28, 2016

Apa dia kemahiran yang boleh buat duit? Ramai orang tak tau, atau mungkin tak sedar, yang sebenarnya menguasai kemahiran tertentu boleh membantu dirinya untuk buat duit tambahan. Kalau selama ini, anda hanya bergantung kepada pekerjaan utama anda sahaja untuk buat duit, apa kata anda buat duit dengan menguasai kemahiran-kemahiran yang bakal saya senaraikan nanti.   […]

Read the full article →

Bagaimana cara buat duit dengan Program Affiliate Shaklee?

October 27, 2016

“Bro, tau tak macam mana nak buat duit dengan Program Affiliate Shaklee? Aku nak join jadi affiliate Shaklee ni…”    Setahu saya, sehingga pada waktu catatan ini saya hasilkan, Shaklee tidak menawarkan sebarang program affiliate. Malahan kalau kita rujuk kepada laman web Shaklee Malaysia, cara untuk kita buat duit dengan produk-produk Shaklee adalah dengan menjadi […]

Read the full article →

Komisen Affiliate Lazada Oktober 2016

October 23, 2016

Terdapat dua cara bagaimana anda boleh menyertai Program Affiliate Lazada Malaysia dan mendaftar sebagai ejen. Cara pertama adalah menerusi laman web Lazada Malaysia itu sendiri dan menggunakan servis yang dibawakan oleh Has Offers manakala cara kedua adalah menerusi Involve Asia.   Mungkin ada yang persoalkan, nak pilih yang mana satu? Has Offers atau Involve Asia? […]

Read the full article →

Pameran Kerjaya & Pendidikan berunsurkan TVET; Youth Education, Employment and Skills Exhibition (YESCC)

October 21, 2016

Mengikut Jabatan Perangkaan Malaysia, kadar pengangguran telah meningkat sebanyak 0.1%, iaitu daripada 3.1% pada bulan Oktober 2015 kepada 3.2% pada bulan November 2015. Malaysiakini juga telah melaporkan pada Oktober 2015 bahawa para graduan adalah kumpulan yang paling ramai menganggur berbanding golongan yang hanya mendapat pendidikan menengah dan rendah.   Statistik yang membimbangkan ini menuntut pelbagai […]

Read the full article →

Jangan join Program Affiliate yang memaksa anda untuk buat BAYARAN

October 20, 2016

Jika anda ditawarkan untuk sertai program affiliate, namun sebagai syarat sebelum anda boleh mula buat promosi, anda dikehendaki untuk buat bayaran, saya syorkan anda lari jauh-jauh.   Ada beberapa sebab kenapa saya kata macam tu. Pertama, program affiliate yang dimaksudkan itu mungkin bukannya benar-benar program affiliate. Ia hanyalah gimik semata-mata yang ingin mendapatkan duit anda […]

Read the full article →

Adakah Teknik Pemasaran Advertorial ini benar-benar berkesan? Apa buktinya?

October 10, 2016

“Boleh saya tahu, adakah teknik pemasaran Advertorial ni benar-benar berkesan? Kalau betul ianya berkesan, ada tak sebarang BUKTI yang boleh support dakwaan tersebut?”   Terima kasih buat yang bertanyakan soalan. Untuk makluman anda, dalam banyak-banyak kaedah pemasaran yang saya gunakan, saya boleh katakan yang teknik pemasaran menggunakan artikel iklan, atau lebih dikenali sebagai artikel advertorial […]

Read the full article →
Page 20 of 114« First...10...1819202122...304050...Last »