Imam Syafie Pejuang Kebenaran

September 30, 2016

Mazhab Syafie merupakan mazhab yang dijadikan rujukan buat penganut agama Islam di Malaysia. Pengasas mazhab ini adalah Imam Syafie.   Apabila dikatakan bahawa kita semua adalah pengikut mazhab syafie, maka tak lengkaplah jika kita tak cuba mengenali dengan lebih dekat lagi, siapa sebenarnya Imam Syafie. Betul tak? Penulis buku novel sejarah Islam, Abdul Latip Talib […]

Read the full article →

Komisen Affiliate Lazada September 2016

September 29, 2016

Sebenarnya masih ramai lagi yang tak tau, bahawa dengan menyertai Program Affiliate Lazada Malaysia, kita boleh jana pendapatan tambahan dari rumah dengan cara berkongsikan link affiliate kita sahaja.   Hanya perlu kongsikan link sahaja dah boleh buat duit? Betul ke ni?   Ya sudah tentu. Memang itulah yang saya lakukan selama ini untuk cari duit […]

Read the full article →

Kalau tak mampu bekerja, berniagalah…

September 29, 2016

Sesetengah orang memang susah nak dapat pekerjaan. Bukannya sebab dia tak berusaha, tetapi memang bukan rezeki dia untuk dapat syarikat yang sanggup untuk mengambil diri dia sebagai pekerja.   Saya juga pernah lalui pengalaman yang lebih kurang sama. Sewaktu selepas habis peperiksaan SPM, saya nekad untuk cari kerja. Banyak tempat yang saya pergi, semuanya kata […]

Read the full article →

Imam Maliki Pengarang Kebenaran

September 28, 2016

Perjalanan untuk mengenali dengan lebih dekat perihal dan peribadi imam Mazhab diteruskan dengan membaca satu lagi karya Abdul Latib Talib yang berjudul Imam Maliki Pengarang Kebenaran. Imam Malik dikatakan sebagai pengarang kebenaran. Mungkin ada pembaca yang nak tahu, kenapa penulis buku ini menggunakan istilah “Pengarang Kebenaran”, betul tak?   Dalam perkongsian pada kali ini, saya […]

Read the full article →

MYCYBERSALE 26 – 30 Sept 2016: Peluang untuk Shopping Online dengan harga DISKAUN sehingga 95%

September 28, 2016

Kempen MYCYBERSALE datang lagi. Sepanjang minggu ini, akan ada banyak tawaran-tawaran menarik dengan harga yang sangat menarik, yang anda tak akan dapat diluar sana. Ya, untuk mendapat tawaran harga diskaun sehingga 95%, anda hanya boleh dapatkan ia jika membuat tempahan secara online sahaja.   Rupa-rupanya ada terlalu banyak syarikat yang mengambil bahagian sempena jualan dan […]

Read the full article →

Imam Hanafi Pendebat Kebenaran

September 27, 2016

Saya meneliti senarai buku yang terdapat di rak buku Perpustakaan Negara Malaysia. Ada macam-macam tajuk yang menarik. Kemudian saya terpandang sebuah buku karya Abdul Latip Talib berjudul Imam Hanafi Pendebat Kebenaran.   Kenapa Imam Hanafi dikatakan sebagai seorang pendebat? Tak boleh jadi ni. Kena baca buku ni. Rasanya dah sampai masa untuk saya ambik tahu […]

Read the full article →

Konsep pay per click, pay per view dan pay per sales dalam program buat duit

September 27, 2016

Satu masa dulu, ketika saya baru nak bermula buat duit secara online, iaitu sekitar tahun 2009 – 2010, formula kejayaan pada ketika itu adalah program pengiklanan. Program pengiklanan seperti Google Adsense, Nuffnang, Innity, dan sebagainya adalah program yang wajib disertai, jika serius nak buat duit online.   Kemudian, tak lama lepas tu, muncul pula konsep […]

Read the full article →

Bukan semua syarikat hosting menawarkan servis yang setara dan sama kualiti

September 26, 2016

Syarikat hosting walaupun mereka semua menjual perkhidmatan yang sama, iaitu pakej hosting, namun ini tidak bermakna semua syarikat dapat berikan perkhidmatan yang sama baik atau setara.   Ini juga bermaksud kita tak boleh pilih dengan sambil lewa apabila merancang untuk dapatkan perkhidmatan hosting. Lain syarikat hosting, lain masalahnya. Dalam perkongsian pada kali ini saya nak […]

Read the full article →
Page 20 of 111« First...10...1819202122...304050...Last »