4 Langkah ASAS beli barang di Taobao

December 15, 2017

TaoBao.com adalah khas untuk pemborong-pemborong kecil yang mahu memborong secara kecil-kecilan. Di TaoBao.com, anda boleh memborong barang dari 5 unit hinggalah kepada beberapa puluh unit. Harganya pula tidak terlalu mahal seperti AliExpress dan juga tidak terlalu murah seperti Alibaba.com.   Jadi ianya “just nice!”. Sangat sesuai untuk pemborong-pemborong kecil mendapatkan bekalan bagi memulakan perniagaan mereka […]

Read the full article →

Homestay D Ledang – Nama baru bagi Homestay di Tangkak tempat saya pernah menginap

December 13, 2017

Awal bulan Oktober 2017 yang lepas, saya ada ke Tangkak atas urusan kerja. Waktu tu, saya memilih untuk menginap di sebuah homestay di Tangkak. Ikut perancangan asal, saya nak bawa bersama mak dan ayah saya untuk ikut trip ni.   Jadi sementara saya siapkan beberapa perkara, mereka bolehlah jalan-jalan sekitar bandar Tangkak. Mungkin ada dalam […]

Read the full article →

Carta Top 10 Affiliate Klikjer – November 2017

December 12, 2017

Bayaran komisen dari Program Affiliate Klikjer bagi bulan November 2017 dah selamat masuk dalam akaun bank. In fact, saya dah guna duit tu untuk bayar segala macam komitmen bulanan.   Alhamdulillah.   Walaupun jumlahnya mungkin tak sebanyak mana pada tanggapan sesetengah orang, namun pada saya, ianya sangat membantu. Even kalau komisen tu hanya RM10 sahaja […]

Read the full article →

SilaTiga GuestHouse KL – Homestay di Wangsa Maju yang PERFECT untuk korporat, bisnes mahupun personal

November 30, 2017

Pernah tak anda terfikir, dalam setahun, berapa kali anda perlu berulang-alik dari tempat anda untuk ke Kuala Lumpur atas urusan kerja atau perniagaan?   Selalunya, apabila anda berada di Kuala Lumpur, anda akan menginap di mana ya? Adakah anda akan menginap di hotel? Kebiasaannya begitulah, kan. Untuk urusan kerja, kita lebih senang untuk menginap di […]

Read the full article →

Review dan Idea Komprehensif untuk jana pendapatan dengan Program Adhance

November 22, 2017

Program Adhance…   Saya rasa, program ini, kalau dibuat dengan serius, ia ada potensi untuk dijadikan sumber pendapatan yang ke… erm… entahlah. Saya pun tak kira ada berapa banyak program yang saya join. Yang pasti, program ini adalah salah satu daripada banyak-banyak program buat duit yang saya sertai.   Bukan semua program buat duit yang […]

Read the full article →

Kisah Bisnes Homestay, Google Marketing, Portal Iklan dan laman web booking

November 14, 2017

Antara menginap di Hotel dengan menginap di homestay, mana satu yang menjadi pilihan hati? Kebelakangan ini, saya dapati saya makin kerap menginap di homestay kalau nak dibandingkan dengan menginap di hotel.   Kedua-duanya ada kelebihan dan keistimewaan tersendiri. Adakalanya, saya lebih suka menginap di homestay sebab saya boleh ajak lebih ramai ahli keluarga untuk ikut […]

Read the full article →

Cabaran membangunkan laman blog dalam niche travel and exploration

November 13, 2017

Biasanya orang akan sebut niche travel sahaja. Tapi untuk cari kelainan (kononnya) maka saya tambah perkataan exploration. Tahun 2017 ni, saya baru nak bergiat dalam bidang travel.   Orang lain dah mula masuk dalam niche ini lama dulu, tapi saya baru nak mula. Tak apa la kan, biar lambat asal buat. Still better than tak […]

Read the full article →

12 Perkara perlu dipertimbangkan sebelum memulakan sebarang bisnes dari rumah

November 11, 2017

Mempunyai bisnes dari rumah yang menguntungkan sememangnya menjadi idaman ramai usahawan!   Tak perlu susah payah nak cari lokasi yang strategik, tak perlu dapatkan premis perniagaan, tak perlu keluarkan belanja yang mahal untuk renovate dan dekorasi kedai… wah ini satu berita yang sangat baik.   Namun, adakah semua bisnes dari rumah yang dijalankan oleh usahawan […]

Read the full article →
Page 2 of 11712345...102030...Last »