Masalah jualan JATUH menjunam semasa musim perayaan?

July 11, 2016

Selamat Hari Raya Aidil Fitri. Alhamdulillah, selepas sebulan berpuasa, akhirnya kita sekali lagi menyambut hari raya. Dalam kita bergembira, mungkin ada antara kita yang duk pening kepala. Lebih-lebih lagi buat mereka yang buat duit dengan berniaga.   Macam mana dengan jualan yang kalian hasilkan? Ada terjejas tak sempena dengan bulan puasa dan bulan raya ni? […]

Read the full article →

Komisen Affiliate Jobdirumah Julai 2016

July 6, 2016

Kadang-kadang (atau mungkin kerap kali berlaku) yang menjadi punca kenapa kita tak pernah mengambil sebarang tindakan untuk mencipta sebarang kejayaan yang membanggakan diri kita sendiri adalah disebabkan apa yang bermain dalam pemikiran kita.   Pemikiran kita boleh jadi sebab kenapa kita akan hadapi kegagalan. Perasan ke tak perasan? Kerap kali berlaku, kita gagal sebelum kegagalan […]

Read the full article →

Selepas SPM lebih baik sambung belajar atau bekerja?

July 5, 2016

Saya rasa dah agak lama saya tak kongsikan sebarang tips dan cerita untuk pelajar-pelajar yang bakal habis menduduki peperiksaan SPM ni. In Shaa Allah, jika diberi kekuatan dan keizinan oleh Yang Maha Esa, saya memang bercadang nak jadikan blog ini sebagai satu sumber rujukan dan bacaan ringan untuk semua golongan.   Salah satu pembaca sasaran […]

Read the full article →

Panduan Bekerja Dari Rumah – Bagaimana nak mula bekerja?

July 2, 2016

Ini adalah artikel kedua bagi siri Panduan Bekerja Dari Rumah. Jika anda masih belum baca siri yang pertama, sila klik sini untuk baca.   Di luar negara dan negara-negara maju, konsep bekerja dari rumah bukanlah satu konsep yang baru. Konsep bekerja dari rumah ini dikenali sebagai telecommuting. Ada sesetengah syarikat yang akan menggalakkan para pekerjanya […]

Read the full article →

Panduan Bekerja Dari Rumah

July 1, 2016

Salah satu topik paling hangat yang berlegar di ruang maya adalah topik tentang “bekerja dari rumah”. Ramai sebenarnya yang mencari-cari panduan bekerja dari rumah yang tepat dan dapat membantu mereka untuk menghasilkan pendapatan tambahan dari rumah.   Walaubagaimanapun, dalam proses mencari panduan bekerja dari rumah yang boleh dipercayai, mungkin ada segelintir antara kita yang tersilap […]

Read the full article →

Komisen Affiliate Kertas Kerja & Rancangan Perniagaan Jun 2016

June 27, 2016

Apa sebenarnya kegunaan dan kepentingan memiliki kertas kerja dan rancangan perniagaan (business plan) kepada usahawan? Sepatutnya, sebelum sesuatu perniagaan itu dimulakan, perkara pertama yang perlu disediakan terlebih dahulu ialah kertas kerja rancangan perniagaan (business plan). Jika sesuatu perniagaan itu bagus dan nampak berpotensi di atas kertas, besar kemungkinan perniagaan yang bakal dibina itu juga boleh […]

Read the full article →

Kisah buat duit dengan program affiliate bookcafe

June 25, 2016

Memang seronok bila cerita pasal buat duit. Tapi lebih seronok bila kita sendiri dapat buktikan, apa yang kita cerita tu bukannya setakat cerita kosong semata. Ianya memang benar-benar boleh menghasilkan duit, dan siapa-siapa yang ada keberanian untuk tiru apa yang saya ceritakan, In Shaa Allah dia pun layak dapat duit juga.   Antara yang kerap […]

Read the full article →

10 Niche blog terbukti mampu untuk buat duit online

June 24, 2016

Adakah anda berminat untuk buat duit online? Mahukah anda buat duit sebagai seorang penulis blog? Jika anda adalah seorang yang minat menulis, suka berkongsi maklumat dan ilmu pengetahuan, berkeyakinan tinggi, maka anda patut pertimbangkan untuk mula buat duit sebagai seorang penulis blog.   Kenapa perlu memilih medium blog untuk menulis? Sebab menulis dengan blog TERBUKTI […]

Read the full article →
Page 19 of 104« First...10...1718192021...304050...Last »