Apa yang saya perlu buat selepas daftar Program Affiliate Involve Asia?

June 5, 2016

“Saya dah pun daftar untuk join Program Affiliate Involve Asia. Apa yang saya kena buat lepas dah daftar?”   Alright. Post kali ini sebenarnya adalah kesinambungan bagi perkongsian saya sebelum ini. Tajuk dia Klik untuk baca: Program Affiliate Pay Per Lead: Anda dibayar RM5 untuk setiap yang mendaftar   Kalau anda dah pun mendaftar sebagai […]

Read the full article →

Program Affiliate Pay Per Lead: Anda dibayar RM5 untuk setiap yang mendaftar

June 4, 2016

“Jika anda dibayar sebanyak RM5.00 untuk setiap lead yang anda berjaya perolehi, adakah anda akan berusaha dengan bersungguh-sungguh untuk hasilkan lebih banyak duit dalam program affiliate Pay Per Lead ini?”   Apa beza antara program affiliate Pay Per Lead (PPL) dengan Pay Per Sale (PPS)? Ini bezanya: PPL: Anda akan dibayar komisen sekiranya terdapat prospek […]

Read the full article →

Buat Duit Dengan Uber: Panduan Menjana Pendapatan Dengan Uber

June 3, 2016

Mungkin ramai yang masih belum tahu lagi, yang sebenarnya kereta yang anda miliki tu, boleh dijadikan mesin untuk buat duit.   Cara yang biasa dilakukan adalah dengan menyewakan kenderaan tersebut. Walaubagaimanapun, cara ini mungkin dilihat agak berisiko. Apa tidaknya, jika kita ada 10 orang penyewa, bermakna akan ada 10 orang pemandu, yang mana setiap satu […]

Read the full article →

Kelemahan menjalankan bisnes menggunakan Konsep Dropship

June 2, 2016

Kalau sebelum ni saya dah cerita tentang kelebihan menjalankan bisnes menerusi konsep dropship, kali ni saya nak cerita tentang kelemahan pula. Ya, kelemahan bisnes dropship. Tak kisah apa jenis bisnes sekalipun, walau banyak macam mana kelebihan yang ada sekalipun, ia tetap ada sisi lain, yang kita namakan sebagai sisi kelemahan. Baca juga: Kelebihan menjalankan bisnes […]

Read the full article →

Kelebihan menjalankan bisnes menggunakan Konsep Dropship

June 1, 2016

Kelebihan bisnes dropship. Sebelum saya nak tulis panjang lebar mengenai kelebihan menjalankan perniagaan menggunakan konsep dropshipping, rasanya elok juga kalau saya tegaskan beberapa perkara terlebih dahulu.   Pertama, dalam apa pun bisnes, pasti ada naik turunnya. Ada masa kita dapati pendapatan kita sangatlah lumayan. Tempahan masuk tanpa henti, walaupun pada waktu itu kita tak buat […]

Read the full article →

Buat duit dengan Dropship: Panduan menjana pendapatan dengan dropship

May 31, 2016

Bagaimana nak buat duit di internet dengan menggunakan konsep perniagaan dropship? Ada yang masih belum tahu caranya, dan minat nak belajar ke?   Boleh. Jom belajar. Sebelum tu, kena sediakan pengerasnya. Tak mahal pun. RM10 sahaja.  Anda boleh klik link ini untuk buat tempahan dan semak harga.   Apa yang anda akan dapat dengan RM10 […]

Read the full article →

Bilakah masa paling sesuai untuk buat duit di Internet?

May 28, 2016

Pada setiap bulan, sekitar tarikh 20hb hingga ke hujung bulan, sama ada bulan tersebut berakhir dengan 29hb, 30hb atau 31hb, ia merupakan satu tarikh yang amat bermakna buat mereka yang buat duit dengan cara berniaga di internet.   Pada tarikh 20hb – 31hb ni, lazimnya adalah tarikh para pekerja dapat gaji. Ada yang dapat awal, […]

Read the full article →

Komisen Affiliate Lazada May 2016

May 27, 2016

Komisen affiliate dari Lazada untuk bulan May 2016. Telah selamat saya terima dengan penuh rasa syukur. Ini adalah bayaran komisen ketiga yang saya terima dari pihak Lazada.   Tak sangka, percubaan untuk buat duit dengan Lazada rupanya membuahkan hasil jugak. Saya pun sebenarnya kurang yakin untuk buat sebarang duit dari program affiliate ni pada mulanya. […]

Read the full article →
Page 19 of 101« First...10...1718192021...304050...Last »