Cara bina Ayat Iklan untuk promosi produk Perfume

September 7, 2016

Saya bukanlah seorang usahawan perfume yang berjaya. Tetapi, perfume adalah salah satu produk yang saya pernah jual secara online. Modalnya? Hanya menggunakan ayat-ayat iklan semata-mata. Saya guna kaedah dropship. Nak kata ayat iklan yang saya hasilkan untuk jual perfume tu power sangat pun tak jugak, mungkin dah rezeki saya, dapat juga sales beberapa botol sampailah […]

Read the full article →

Dia Bukan Lelaki Biasa Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat

September 5, 2016

Saya tergerak hati untuk baca buku berjudul Dia Bukan Lelaki Biasa Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat yang ditulis oleh Syarafuddin Sulaiman. Saya rasa sepanjang hidup saya, saya hanya mengetahui perihal tentang Tuan Guru Nik Abdul Aziz ini hanya melalui media arus perdana sahaja.   Sudah tentu, apa yang kita lihat di kaca tv, […]

Read the full article →

Cara buat lebih banyak duit di Malaysia?

September 4, 2016

“Bagaimana agaknya cara yang boleh kita lakukan untuk buat lebih banyak duit?”   Perkongsian ini saya hasilkan bagi menambahkan pengetahuan dan juga bagi tujuan hiburan semata-mata. Mungkin ada beberapa kaedah yang saya ceritakan ini adalah kaedah yang praktikal, namun ada juga yang agak mustahil untuk berlaku kepada anda.   Walaubagaimanapun, daripada kaedah-kaedah yang saya ceritakan […]

Read the full article →

Idea jana pendapatan lumayan menerusi bisnes printing dari permainan Pokemon GO

September 3, 2016

Permainan Pokemon Go mula dilancarkan dan boleh dimuat turun bermula pada 6 Julai 2016. Antara negara-negara terawal yang dapat bermain permainan ini adalah seperti Australia, New Zealand, Amerika Syarikat,  German, United Kingdom, Itali, Sepanyol, Portugis, Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Republik Czech, Denmark, Estonia, Finland, Greek, Greenland, Hungary, Iceland, Ireland, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, […]

Read the full article →

4 Bahasa badan yang menawan perlu anda lakukan semasa sesi temuduga

September 2, 2016

Catatan kali ini masih lagi berkisarkan tentang sesi temuduga. Saya harap dengan perkongsian tentang sesi temuduga yang pernah saya siarkan dalam blog ini dapat membantu para calon mendapatkan kerja yang diidam-idamkan selama ini.   Baiklah, kebiasaannya dalam mana-mana sesi temuduga, para calon akan beri perhatian dan mempersiapkan diri dengan memikirkan contoh-contoh soalan yang akan ditanyakan […]

Read the full article →

Awas! Trik Penipu di Ebay

September 1, 2016

Laman web ebay pernah menjadi satu portal perniagaan berkonsepkan ecommerce yang paling berpengaruh satu ketika dulu. Kebanyakkan peniaga-peniaga online akan berkumpul di ebay, dan menjadikan platform ini sebagai medium pilihan UTAMA untuk menjual barangan dagangan mereka.   Satu perkara yang bagus tentang ebay ini ialah, laman web tersebut mempunyai bilangan pengunjung yang sangat ramai. Mereka […]

Read the full article →

Komisen Affiliate Sistem Autoresponder Emelmatik Ogos 2016

August 31, 2016

Pada satu hari, saya menerima emel yang mengandungi pertanyaan yang berbunyi seperti berikut “Macam mana cara nak bayar hutang kad kredit?”   Ya, hutang kad kredit ini memang menyusahkan. Seringkali pengguna kad kredit terperangkap dengan hutang kad kredit dan hanya mampu membuat bayaran minima (minimum payment) untuk melangsaikan hutang tersebut. Namun kita sedia maklum, hanya […]

Read the full article →

Bina kerjaya dalam bidang jualan untuk jana pendapatan tanpa had!

August 30, 2016

Pada mulanya, saya ingin meletakkan tajuk “bina kerjaya dalam bidang perniagaan” untuk artikel ini. Kemudian, bila saya fikir-fikirkan semula, saya rasa macam tak sesuai. Bila sebut bidang perniagaan, ianya seperti agak “berat”. Jadi saya pun buat keputusan untuk guna sahaja istilah bidang jualan.   Buku pertama yang saya beli yang membincangkan tentang topik jualan adalah […]

Read the full article →
Page 19 of 108« First...10...1718192021...304050...Last »