Panduan Melakukan Pembetulan Ejaan Nama Pada Tiket Air Asia

February 27, 2014

Jika ini merupakan kali pertama anda menggunakan perkhidmatan penerbangan dari Air Asia, satu perkara yang anda perlu tahu ialah mereka amat menitikberatkan soal ejaan pada tiket yang ditempah. Ini bermakna, ejaan nama anda WAJIB sama dengan ejaan nama anda pada dokumen pengenalan diri anda. Jika penerbangan domestik, ejaan nama pada tiket wajib sama dengan ejaan […]

Read the full article →

Strategi Pemasaran Terbaik di FB Group

February 27, 2014

Pada waktu catatan ini saya tulis, MAJORITI (bukan semua) peniaga di FB menggunakan kaedah pemasaran yang kurang tepat di FB Group. Kebanyakkannya menggunakan software atau application khas seperti e-salesapp ataupun hootsuite untuk meninggalkan iklan-iklan berkenaan produk atau servis mereka secara automatik di group-group iklan. Seperti yang kita sedia maklum, group iklan kandungannya 100% adalah iklan. […]

Read the full article →

Buat Duit Dengan Laman Web Komuniti

February 25, 2014

Satu masa dulu saya pernah berhasrat untuk wujudkan sebuah laman web komuniti saya sendiri. Tujuannya adalah untuk menghimpunkan bekas-bekas pelajar dan rakan sekelas saya dalam sebuah platform bagi tujuan networking dan knowledge sharing. Seingat saya waktu tu adalah sekitar tahun 2010. Zaman kegemilangan forum. Pada waktu tu juga memang ramai kaki forum yang memang rajin […]

Read the full article →

Saya Dilabel Tak Mesra Pelanggan?!

February 25, 2014

Peristiwa ini berlaku pada 23 Februari 2014 yang lepas. Hari Ahad. Petang tu saya sedang paksa diri untuk menelaah buku tulisan Chris Brogan & Julien Smith berjudul The Impact Equation. Satu SMS dari nombor tak bernama masuk ke inbox. “Pembayaran sebanyak RM5 untuk produk seni jualan psiko pelanggan telah dibuat.” [Nama suspek] – 3.21pm- Saya […]

Read the full article →

Jobdirumah tu Betul-betul Boleh Percaya ke?

February 25, 2014

Rasanya dah agak lama saya tak buka laman web Jobdirumah. Bila saya buka laman web ni sebentar tadi, saya perasan ada sedikit perubahan. Perubahan yang saya perasan adalah dari segi ayat-ayat yang digunakan di laman jualan. Saya nak buat comparison dengan ayat sebelum ini pun tak boleh sebab tak pernah terfikir nak save atau nak […]

Read the full article →

Bisnes, Networking dan Anda. Pentingkah?

February 25, 2014

Salah seorang yang saya follow di Facebook ialah Tuan Afyan Mat Rawi. Pada saya, beliau adalah seorang pejuang yang menegakkan dan memenangkan sistem kewangan Islam agar bertapak dan berkembang kukuh di negara kita. Saya pun tak ingat entah sejak bila saya mula add beliau sebagai rakan. Apa yang saya dapat ingat, dah banyak sebenarnya post-post […]

Read the full article →

Masalah Salah Destinasi Untuk Pembelian Tiket Air Asia

February 25, 2014

Baru-baru ini salah seorang kenalan saya di Facebook berhadapan dengan masalah tersalah beli tiket Air Asia. Masalah dia ni ialah destinasi pada tiket yang dah confirm tu terbalik. Sepatutnya perjalanan dia macam ni, KL-KB (dari KL nak ke KB) Tapi dia dapat KB-KL (dari KB berlepas ke KL)

Read the full article →

Cara Terbaik Membelanjakan Duit BR1M?

February 24, 2014

Alhamdulilah saya merupakan salah seorang penerima BR1M. Ini bermakna saya tergolong dalam kumpulan yang perlu dibantu? Wallahua’lam. Hari tu cuba-cuba apply (itu pun mintak tolong orang lain buatkan) tak sangka saya layak terima. Saya terima duit BR1M ni pada 20hb Februari 2014. Siap ada nama penuh lagi.

Read the full article →
Page 106 of 110« First...102030...104105106107108...Last »