Awak Nak Berguru Dengan Pakar Bisnes?

February 4, 2014

“Awak nak tak berguru dengan pakar bisnes?” Eh Apahal tiba-tiba hantar PM tanya macam ni? Pelik sungguh tawaran yang di offer pada saya. Dalam kepala saya pada waktu tu muncul nama-nama seperti Vincent Tan, Robert Kuok, Mokhtar Bukhary, Ananda Krishnan… dan mungkin Rosmah Mansor. Ah… tak kan lah nak berguru dengan diorang tu semua. Diorang […]

Read the full article →

Macam Mana Nak Buat Promosi?

February 4, 2014

“Aku dengar nak buat promosi kat FB ni senang, betul ke?”   Kalau dulu soalan macam tu memang jarang-jarang muncul dalam hidup saya. Almaklumlah sebelum ini saya lagi banyak luangkan masa untuk buat promosi di blog-blog. Sekarang semenjak saya dah mula aktif ber facebook, maka makin keraplah soalan tu ditanyakan pada saya.   Posting kali […]

Read the full article →

Siapa Dah Beli Ebook Buat Duit Dengan FB Group?

February 3, 2014

“Ada ke orang beli ebook panduan buat duit dengan FB Group ni?” Mula-mula saya ingat customer ni perlukan maklumat lanjut tentang ebook yang saya jual. Tak apa. Saya layan, dan saya cuba terangkan mana-mana bahagian yang perlukan penjelasan. Sebenarnya saya dah tulis hampir segala-galanya di halaman jualan. Anda sendiri boleh lihat halaman utama ebook Panduan […]

Read the full article →

Beza Antara Ebook Buat Duit Dengan FB Group Di Pasaran

February 3, 2014

Saya menerima pertanyaan dari salah seorang pelanggan saya. “Apa beza antara ebook buat duit dengan FB Group yang saya hasilkan dengan ebook XXX yang dihasilkan oleh YYY?” Pendek je saya jawab. Tak tau. Buat masa ini saya belum lagi berminat nak beli semua produk yang sama atau yang seakan-akan sama dengan produk yang hasilkan semata-mata […]

Read the full article →

Bagaimana Anda Atasi Masalah Hasilkan Jualan?

February 3, 2014

Kalau anda dah BOSAN dengan prestasi dan hasil jualan yang anda hasilkan selama ini, maka saya syorkan anda baca perkongsian ini. Mungkin diakhir nanti, anda akan dapat beberapa idea baru, bagaimana nak atasi masalah hasilkan jualan.   Post ini saya tulis setelah saya memerhatikan tedapat ramai kawan-kawan yang mengeluh sebab tak berjaya nak buat jualan […]

Read the full article →

Panduan Dominasi FB Group Patut Naikkan Harga?

February 3, 2014

Pada waktu catatan ini saya buat, ebook Panduan Dominasi FB Group Version 3.0 masih lagi dijual dengan harga serendah RM7. Saya menerima pelbagai reaksi tentang harga tersebut. Ada yang kata terlalu murah. Ada yang kata saya perlu naikkan harga. Keputusan akhir… dah tentu terletak di tangan saya. Saya ada dua pilihan sebenarnya. Informasi yang terkandung […]

Read the full article →

Fungsi List Automation Dalam Sistem Autoresponder Aweber

January 18, 2014

Kali ini saya nak kongsikan satu lagi fungsi menarik yang terdapat pada sistem Autoresponder Aweber yang dikenali sebagai List Automation. Fungsi list automation ini ialah untuk beri arahan kepada sistem aweber untuk unsubscribe atau subscribe kan subscriber tertentu yang mendaftar masuk ke dalam mailing list kita. Lazimnya, sebagai usahawan online, kita akan sediakan dua jenis […]

Read the full article →

Bagaimana Cara Jana Pendapatan Tanpa Modal Pada Tahun 2014

January 18, 2014

Tahun 2014 ini adalah tahun terbaik untuk kita push diri kita untuk jana lebih banyak pendapatan. Salah satu kebaikkan yang kita peroleh daripada kesan kenaikkan harga barang ialah ia memaksa kita untuk jadi lebih kreatif dalam mencari pendapatan sampingan.   Sama ada kita nak berniaga, nak buat kerja part time, atau nak sertai program buat […]

Read the full article →
Page 106 of 108« First...102030...104105106107108