TERHAD! Program Affiliate Yang Beri Pendapatan Pasif

March 13, 2014

Nak kongsi ke tak nak. Patut kongsikan ke tidak… Itulah persoalan yang bermain dalam minda saya ketika saya nak taip dan siarkan entri ni dalam blog saya. Entri ini adalah mengenai satu program affiliate yang menawarkan peluang untuk jana pendapatan pasif. Sekarang ni nampaknya dah menjadi satu tren untuk internet marketer pasang skrip affiliate yang […]

Read the full article →

Jom Jadi Agen Pemasaran Produk Madu Sunnah

March 13, 2014

Pada asalnya tawaran ini saya hanya buka pada kenalan dan kawan-kawan rapat saya di FB. Termasuklah juga rakan-rakan yang menjadi ahli group support saya sahaja. Memandangkan saya fikir mungkin jika saya buka tawaran ini kepada umum, mana tahu akan ada yang berminat dan dapat manfaat. So here it is. Agen pemasaran yang saya maksudkan adalah […]

Read the full article →

Kena Aggresif!

March 13, 2014

Nak buat duit lumayan dalam bidang jualan? Syaratnya kena aggresif! Betul. Anda tak salah baca, anda kena aggresif dalam usaha pemasaran dan melakukan proses jualan. Brian Tracy dalam bukunya, The Psychology of Selling telah menggariskan dan menerangkan dengan cantik sekali apa yang dimaksudkan dengan proses jualan. Proses jualan boleh diringkaskan kepada 7 perkara iaitu 1. […]

Read the full article →

Konsisten RM2,500 Setiap Bulan

March 12, 2014

Konsisten. Ini perkataan yang bukan setakat saya seorang, malahan semua orang kena faham maknanya. Lebih-lebih lagi kalau anda berniaga, tak kiralah sama ada berniaga secara online ataupun offline. Kalau bulan ini saya dapat untung bersih RM2,500 menjual madu sunnah, ini bermaksud pada bulan yang akan datang, saya kena konsisten hasilkan jualan yang sama banyak.

Read the full article →

Niche Apa Yang Sesuai Untuk Promosi Di FB Group?

March 12, 2014

Ini soalan yang saya terima: Tajuk : Niche apa yang sesuai? Assalamualaikum. Saya nak tanya strategi pemasaran dalam ebook ni adakah sesuai untuk niche produk kesihatan/kecantikan? Sebabnya saya nak promote produk tersebut melalui fanpage/group. Soalan ini saya terima daripada pelawat yang melayari laman web saya, iaitu Panduan Dominasi FB Group. Jawapan saya… Ringkasnya.

Read the full article →

Komisyen Ebook Sistem Menjemput Rezeki

March 12, 2014

Ebook Sistem Menjemput Rezeki ini merupakan salah satu produk yang saya promosikan di internet dan yang boleh dikatakan agak konsisten menyumbang kepada pendapatan online saya. Ebook ini diluar niche buat duit online. Maka cara nak promosi pun sedikit berbeza. Tak bolehlah semua ebook kita nak gunakan pendekatan yang sama untuk di promosikan. Klik sini >> […]

Read the full article →

Gambar Produk Madu Sunnah

March 12, 2014

Ada banyak benda yang memang saya dah rancang nak buat tapi, asyik tak ada kesempatan nak buat. Bukan sengaja nak tangguh-tangguhkan kerja, tapi setiap kali nak buat, mesti ada urusan lain yang lebih penting tiba-tiba muncul. Nak tak nak, kena utamakan mana satu yang lebih penting. Seingat saya ramai jugak yang nak tengok gambar produk […]

Read the full article →

10 Tips Pemasaran Emel Untuk Blogger

March 11, 2014

Adakah blogger perlu tahu dan perlu guna pemasaran emel dalam aktiviti blogging mereka? Jawapan dia berbeza-beza, dan anda boleh dapati setiap blogger akan beri jawapan sama ada perlu, tak perlu, and something in between. Kalau anda baca blog-blog luar negara seperti blog coppyblogger, johnchow, joel comm, problogger dan sebagainya… persamaan yang boleh kita nampak ialah […]

Read the full article →
Page 106 of 112« First...102030...104105106107108...Last »