Konsep 3R Dalam Pemasaran Online

April 1, 2014

Apa faktor yang mempengaruhi sama ada aktiviti pemasaran yang kita jalankan berupaya untuk menghasilkan pulangan yang lumayan mahupun tidak? Soalan diatas dah tentu menarik perhatian saya sebagai seorang marketer. Of course saya tak mahu segala usaha, penat lelah dan juga strategi-strategi yang saya susun gagal membuahkan hasil semata-mata sebab saya tak ada jawapan kepada persoalan […]

Read the full article →

Apabila Semua Bersatu, Perkara Ajaib Akan Berlaku

April 1, 2014

Sesekali mata ni rasa terganggu dek tulisan-tulisan yang bergerak-gerak pada bahagian tab laman web facebook pada browser Mozilla Firefox. Inilah gangguannya bila sambil bekerja secara online sambil buka FB. Itu belum lagi dengan gangguan bunyi-bunyian ting ting ting yang menandakan ada mesej baru masuk dan juga ada komen baru menerjah pada salah satu status update […]

Read the full article →

Episod Duka & Rezeki Melimpah Ruah Di Bulan March

April 1, 2014

Alhamdulilah syukur Ya Allah. Artikel ini saya catatkan pada 01 April 2014. Bulan March 2014 yang lepas, merupakan bulan yang saya kurang produktif. Ada macam-macam gangguan yang menghalang dan melemahkan saya untuk terus mara ke depan. Bulan March 2014 jugak saya terpaksa berhadapan dengan manusia kategori ‘dream crusher’ yang menjengkelkan. Saya pun tak faham apa […]

Read the full article →

Tempahan Dua Kotak Madu Sunnah

March 31, 2014

Masa awal-awal saya mula menjadi penjual produk Madu Sunnah keluaran Natural Herbs Sdn Bhd, saya sempat berbincang dengan seorang kenalan rapat mengenai produk ini. Dah tentu tujuan asal bukan sekadar nak bincang-bincang kosong, tentulah saya bermaksud untuk cuba hasilkan jualan sekurang-kurangnya sekotak atau dua madu sunnah. Kadang-kadang betul juga kata setengah orang, menjual kepada orang […]

Read the full article →

Tips Buat Duit Bekerja Sebagai Data Entry

March 30, 2014

Jika anda bercadang untuk bekerja dari rumah hanya dengan bantuan laptop peribadi dan sedang mempertimbangkan untuk memohon kerja dalam bidang data entry, ada beberapa perkara atau tips yang saya ingin kongsikan kepada anda.   Setengah perkara yang bakal saya kongsikan mungkin adalah perkara baru bagi anda, dan sebahagian yang lain mungkin adalah common sense sahaja. […]

Read the full article →

Jom Belajar Teknik Hasilkan RM800 – RM1,000 Menerusi Pemasaran Affiliates

March 30, 2014

Salah satu laman web yang best untuk buat duit online ialah laman web Ashadee. Laman web ini dulunya dikenali sebagai Jomniaga.com Tadi saya saja-saja check dekat bahagian leaders. Tengok-tengok ada pulak nama saya dah masuk dalam ranking top affiliates untuk tahun 2014. Nama saya kini berada dalam tempat ke 63 🙂 Syarat untuk tersenarai dalam […]

Read the full article →

Operation Quick Money Training and Software – Belajar Pemasaran Affiliate Bersama Patric Chan

March 29, 2014

Baru-baru ini saya ada sertai satu lagi ‘kelas maya’ untuk belajar pemasaran affiliate. Walaupun dah banyak yang saya pernah baca dan yang saya dah tahu tentang pemasaran affiliate, namun saya tak akan lepaskan untuk belajar sesuatu yang baru dari Patric Chan. Ilmu inikan luas. Setiap orang pasti ada sesuatu yang mereka tahu, yang belum tentu […]

Read the full article →

Awasi Muslihat Spammer Dalam FB Group Anda

March 29, 2014

Memang agak misteri bila satu hari tu tiba-tiba group FB yang saya bina menerima request untuk join dari orang putih. Saya ingatkan, mereka adalah orang tempatan, ataupun mungkin salah seorang subscriber saya yang berminat nak join group yang saya bina, dan mereka guna nama glamor. Nama pun tak macam nama American 🙂 Entah dari negara […]

Read the full article →
Page 106 of 116« First...102030...104105106107108...Last »