Kerja Untuk Bayar Hutang

April 9, 2014

Anda kerja susah-payah selama ni semata-mata untuk bayar hutang ke? Menarik. Teringat kata-kata yang jadi siulan dan sindiran sesetengah kumpulan yang bergiat aktif dalam bisnes MLM. Memang tak sedap didengar, tapi hakikatnya, memang ada antara kita yang memang lalui corak hidup sedemikian Kerja dari pagi sampai petang, dapat gaji Habis buat bayar hutang Macam tu […]

Read the full article →

Aktiviti “Mesti Buat” Untuk Buat Duit Dengan Menulis Blog

April 9, 2014

Menulis blog bukan sekadar perlu tahu menulis semata-mata. Beberapa aspek teknikal perlu juga diketahui bagi memastikan apa yang ditulis di blog tidak disia-siakan. Apalah gunanya menulis dengan penuh susah payah, memerah idea, kemudian tak ada siapa yang sedar akan kewujudan artikel tersebut. Jadi, inilah dia antara perkara yang anda, sebagai penulis blog perlu ambil tahu […]

Read the full article →

Bagaikan Puteri oleh Ramlee Awang Murshid

April 8, 2014

Mula dengan Rayyan Fantasi, sekarang dah beralih pulak pada novel Bagaikan Puteri. Oh pada waktu catatan ni dibuat, saya dah habis baca dah pun buku ni 🙂 Ini pulak sinopsis buku ni. Dipetik dari laman web Alaf21 ” Apabila hujan turun , melimpahlah air dari perbukitan , aliran menujah ke batu , melekuk tanda waktu […]

Read the full article →

Tips Interview Untuk Wanita

April 6, 2014

Dua tiga hari ini, saya perasan iklan tuala wanita libresse makin kerap muncul dalam laman blog ni. Saya cuba cari apa relevannya iklan tu keluar dalam laman blog ni. Nak kata blog ni berkisar tentang wanita… hmm rasanya tidak. Lagipun, sejak blog ini terpaksa saya ‘reformat’ secara tak sengaja, sekarang ni saya lebih banyak kupaskan […]

Read the full article →

10 Laman Web Penting Untuk Anda Buat Duit Online

April 4, 2014

Saya dalam perjalanan nak ke masjid untuk menunaikan solat Fardhu Jumaat. Sambil bawak motor, saya biarkan fikiran melayang. Sesekali terbayang-bayang beberapa email balas yang saya terima daripada kenalan yang sudi untuk subscribe bagi menjadi mailing list saya. Tahniah kerana anda ada keinginan dan kemahuan untuk tambahkan ilmu. Terima kasih kerana anda memilih saya untuk dapatkan […]

Read the full article →

Rayyan Fantasi Oleh Ramlee Awang Murshid

April 3, 2014

Ketika entri ini saya catatkan, saya sedang membaca karya Ramlee Awang Murshid berjudul Bagaikan Puteri. Novel dalam genre misteri dan thriller… Ini bacaan pilihan saya apabila otak dah mula tepu dan imun dengan buku-buku dalam bidang pemasaran dan perniagaan online. Sesekali minda perlukan santapan baru bagi mengisi ruang-ruang kosong. Dalam novel ni, beberapa watak diperkenalkan […]

Read the full article →

Teknik Tarik Trafik Yang Ramai Ke Laman Blog

April 3, 2014

Masalah biasa yang dialami oleh penulis blog dan pemilik laman web ialah untuk tarik pelawat dan pengunjung yang ramai ke laman web mereka. Jika anda juga mempunyai masalah yang sama, sila teruskan pembacaan dari mula sampai habis.   Dalam artikel kali ini, saya akan dedahkan beberapa teknik dan strategi untuk tarik pelawat dan pembaca blog […]

Read the full article →

Komisyen Sistem Jualan PRO – March 2014

April 3, 2014

Bulan March saya tak letakkan harapan yang terlalu besar untuk dapat komisyen bagi produk Sistem Jualan PRO yang pernah saya promosikan sebelum ni. Sebabnya bulan March tu sendiri saya agak slow. Saya tak buat promosi secara agresif seperti bulan-bulan sebelum ni. Kalau dulu, tak cukup dengan blog, tambah lagi promosi menerusi FB (fan page + […]

Read the full article →
Page 101 of 112« First...102030...99100101102103...110...Last »