Panduan Lulus Cemerlang MUET 2017

December 17, 2016

MUET adalah singkatan bagi Malaysian University English Test. Peperiksaan ini boleh diambil sesiapa sahaja. Peperiksaan ini diwujudkan untuk menilai tahap kefasihan Bahasa Inggeris dikalangan pelajar terutama pelajar yang ingin menyambung pengajian ke peringkat Ijazah Sarjana Muda.   Untuk lulus MUET anda perlu mendapat keputusan Band 3. Ini disebabkan sesetengah pengajian di universiti mewajibkan anda mendapat […]

Read the full article →

Jana Pendapatan Sampingan dan Pasif dengan Mobicow

December 17, 2016

Adakah anda masih lagi mencari-cari cara PALING MUDAH untuk jana pendapatan sampingan di internet? Jika jawapan anda adalah YA, saya ada sesuatu yang menarik untuk dikongsikan kepada anda.   Saya percaya yang anda telah sedia maklum, bahawa kita sememangnya boleh jana pendapatan dari internet. Kisah kejayaan individu yang berjaya buat duit online bukan lagi satu […]

Read the full article →

10 Sebab kenapa orang Benci dengan Bisnes MLM.

December 14, 2016

Pernah tak anda terfikir, kenapa ada sesetengah orang cukup benci dan memang anti dengan bisnes MLM? Jangan sesekali sebut pasal MLM kat depan dia ni, gerenti anda akan kena maki! Apa agaknya dosa MLM sampai ianya dibenci begitu sekali ye?   Saya pernah terlibat dengan beberapa bisnes MLM. Saya pernah join Storm Readers Network. Syarikat […]

Read the full article →

Panduan buat laman web Profesional untuk perniagaan online

December 10, 2016

Laman web merupakan satu platform yang sangat penting bagi mereka yang melakukan bisnes online. Tak kiralah sama ada anda merupakan pemilik bisnes kecil ataupun besar, anda WAJIB ada website.   Pada hari ini, pelanggan amat bergantung kepada internet sebelum membuat sebarang keputusan pembelian. Jika anda tidak mempunyai website, bermakna perniagaan anda tidak wujud pada mata […]

Read the full article →

Bagaimana menjadi Freelance Writer yang menjana pendapatan RM1,000 sebulan?

December 8, 2016

Menulis artikel di blog merupakan salah satu cabang kerja dalam bidang penulisan. Permintaan terhadap artikel terutamanya dalam kalangan pemilik-pemilik blog amat tinggi. Kebanyakan pemilik blog inginkan artikel-artikel yang bukan sahaja unik malahan berkualiti.   Artikel yang unik dan berkualiti amat penting terutama bagi blog-blog yang ada menjual sesuatu produk atau perkhidmatan. Kelebihan blog yang berkualiti […]

Read the full article →

Peluang kerja dari rumah secara online bidang Data Entry Disember 2016

December 7, 2016

Pernah tak anda lihat iklan bagi kerja Data Entry yang sebenar? Bukan jenis yang tipu-tipu punya ya, sebaliknya yang memang genuine, sah, dan memang membayar pekerjanya.   Kalau tak pernah tengok lagi macam mana rupa bentuk iklan kerja data entry secara online ni, maka saya nak tunjukkan beberapa contoh iklan. Sebenarnya job data entry ni […]

Read the full article →

Kumpul mata ganjaran Air Asia Big Point menerusi Lazada Malaysia

December 6, 2016

Apa promosi yang menarik kat Laman Web Lazada hari ni? Untuk makluman pembaca dan pelawat semua, sebenarnya kempen Lazada Online Revolution 2016 masih belum habis lagi.   Setiap minggu Lazada Malaysia akan jalankan kempen yang berbeza, dan setiap minggu tu juga barangan dari pelbagai kategori yang berbeza akan dijual dengan harga yang cukup menjimatkan. Ada […]

Read the full article →

5 Langkah meningkatkan Keuntungan dalam Pasaran Saham

December 4, 2016

Mahukah anda meningkat keuntungan apabila melabur di pasaran saham? Saya pasti semua orang pasti mahu. Kalau betul ada cara yang boleh dilakukan untuk tingkatkan keuntungan apabila melabur di pasaran saham, apa salahnya jika kita cuba.   Sebenarnya saya baru sahaja muat turun ebook yang berjudul 5 Langkah Tingkatkan Keuntungan Saham yang ditulis oleh saudara Khairul […]

Read the full article →
Page 10 of 108« First...89101112...203040...Last »