Niche Apa Yang Sesuai Untuk Promosi Di FB Group?

by sabree hussin on March 12, 2014

in Panduan Dominasi FB Group

Ini soalan yang saya terima:

Tajuk : Niche apa yang sesuai?

Assalamualaikum. Saya nak tanya strategi pemasaran dalam ebook ni adakah sesuai untuk niche produk kesihatan/kecantikan? Sebabnya saya nak promote produk tersebut melalui fanpage/group.

Soalan ini saya terima daripada pelawat yang melayari laman web saya, iaitu Panduan Dominasi FB Group.

Panduan dominasi FB Group

Jawapan saya…

Ringkasnya.

Semua niche boleh dan sesuai untuk gunakan kaedah pemasaran di FB Group.

Bergantung pada bagaimana anda mengendalikan sesuatu group tersebut. Apa yang saya kongsikan dalam ebook ini ialah panduan untuk buat bisnes secara long term.

Anda bermula dari bawah (atau somewhere jika anda memang dah ada follower sendiri)

Dari situ anda bina group anda, dan sambil anda bina group dan ahli yang strong dan supportive, pada masa yang sama anda buat marketing.

Susah ke?

Saya tak pernah menjanjikan pemasaran di FB Group ini sebagai sesuatu yang senang. Apa yang saya jamin ialah teknik pemasaran ini memang berkesan dan berhasil.

Saya sendiri adalah the living proof yang teknik ini memang berkesan.

Salah satu sebabnya ialah saya juga tunjukkan bagaimana anda boleh integrasikan kaedah pemasaran di FB Group ini dengan kaedah pemasaran emel.

Sambil anda kumpul group member, anda juga kumpul senarai emel mereka.

testimoni ebook Panduan Dominasi FB Group

Atas ni salah satu testimoni terbaru yang saya terima.

Nanti saya cari balik testimoni-testimoni lain yang baru saya dapat.

Sebenarnya dalam ebook ini, saya bukan semata-mata tunjuk macam mana nak buat FB Group, malah pada masa yang sama saya turut dedahkan kaedah untuk buat mini site yang simple dan professional hanya dengan menggunakan blogspot.

Percuma pulak tu.

Ok la…

Dapatkan ebook ni kat sini.

Dalam tu lagi panjang lebar saya dah ceritakan.

 

 

Be Sociable, Share!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: