Kumpul mata ganjaran Air Asia Big Point menerusi Lazada Malaysia

by sabree hussin on December 6, 2016

in Personal

Apa promosi yang menarik kat Laman Web Lazada hari ni? Untuk makluman pembaca dan pelawat semua, sebenarnya kempen Lazada Online Revolution 2016 masih belum habis lagi.

 

Setiap minggu Lazada Malaysia akan jalankan kempen yang berbeza, dan setiap minggu tu juga barangan dari pelbagai kategori yang berbeza akan dijual dengan harga yang cukup menjimatkan. Ada sesetengah item dijual dengan potongan harga sehingga 95% (walaupun saya tak pernah jumpa apa produk yang dijual dengan harga diskaun seperti itu).

 

Kalau barangan dalam kategori Best Seller ni, memang biasa saya nampak ada yang dijual dengan diskaun sehingga 97%. Memang banyak tu potongan harganya. Ada barang yang dari harga asal RM534.21, lepas diskaun 97% jadi RM18.00 sahaja. Apa barangnya? Ha… yang tu anda tengok sendiri di laman web Lazada Malaysia ni ya.

 

Untuk tarikh 6 Dec – 11 Dec 2016 ni, kempen yang sedang dijalankan ialah kempen yang dinamakan sebagai TRENDSETTERS.

kod-diskaun-lazada

Kemudian selepas berakhir 11 December ni, akan ada satu lagi kempen yang lebih menarik, iaitu kempen Lazada 12.12 pada 12 December 2016. Kempen Mega Deals ini akan berlangsung selama 3 hari sahaja, iaitu 12, 13 dan 14 December. Cantik kan, tarikh tu?

 

Dalam kempen TRENDSETTERS ni, barang-barang yang ditawarkan harga promosi adalah barangan seperti pakaian, aksesori, tudung, pakaian sukan, kasut, jam tangan, barangan untuk travel dan sebagainya. Jadi, jika ada keperluan, bolehlah lihat tawaran-tawaran yang ada di laman web Lazada Malaysia.

koleksi-tudung-jenama-kekaboo

Tudung jenama Kekaboo pun cantik-cantik juga.

 

Kumpul Mata Ganjaran Air Asia Big Point apabila membeli belah di laman web Lazada Malaysia

Benda ni sebenarnya ramai juga yang tak perasan dan mungkin terlepas pandang. Siapa yang sebelum ni tak kumpul mata ganjaran Big Point apabila berbelanja di laman web Lazada, memang rugi.

 

Rugi kenapa? Rugilah… sebabnya daripada setiap sen dan ringgit yang anda belanjakan, ada sebahagiannya yang anda tak manfaatkan, iaitu Big Point ini.

 

Jadi kali ni, pastikan bila anda dah siap buat pembayaran, sebelum anda nak tutup browser, lihat pada bahagian dibawah seperti screenshot dibawah ni.

mata-ganjaran-airasia

Lihat pada ruangan “Enter your Air Asia card number”. Pada ruangan tu masukkan nombor akaun Air Asia BIG anda dan seterusnya tekan Add Points. Seterusnya dalam masa beberapa hari, pihak Air Asia BIG akan berikan point kepada anda.

 

Siapa yang belum ada akaun ni, pergi daftar sekarang.

 

Tebus Tiket penerbangan Air Asia dengan Air Asia Big Point

Jom lihat pada senarai tiket penerbangan dibawah. Dalam contoh ni, saya buat dummy booking untuk tiket penerbangan ke Langkawi dari Kuala Lumpur bagi tarikh 17 Januari 2017.

tiket-penerbangan-percuma

Untuk penerbangan satu hala ke Langkawi, kosnya adalah bersamaan dengan 5,232 BIG Points sahaja. Kalau dua orang, maka saya perlukan 10,464 BIG point.

 

Nampak memang agak banyak, tapi sebenarnya kalau anda jenis yang biasa shopping online, sekejap je dah boleh kumpul point banyak macam ni. Lagipun, ada banyak tempat yang anda boleh gunakan untuk kumpul BIG Point. Jadi pengguna simkad Tone Excel pun boleh kumpul BIG Point.

 

Jadi, apabila BIG Point dah cukup banyak, maka anda bolehlah terbang percuma dengan Air Asia. Owh walaubagaimanapun, anda masih lagi perlu bayar Airport Tax.

 

Lepas ni jangan lupa untuk kumpul BIG Point ya.

 

Ok… klik sini untuk ke laman web Lazada Malaysia dan shopping apa-apa yang patut sekarang. Banyak juga benda yang tengah murah sekarang tu.

 

 

Be Sociable, Share!

{ 4 comments… read them below or add one }

anuar December 6, 2016 at 7:08 pm

Wow bestnya.. blh dpt air asia big point bila shopping dkt Lazada.. Terbaik..

Reply

sabree hussin December 8, 2016 at 3:13 pm

Sebenarnya ada banyak lagi tempat boleh kumpul BIG Point ni. Lazada adalah salah satu tempatnya

Reply

titan December 11, 2016 at 1:11 am

dah biasa buat.

beli kat lazada biasanya leh kumpul big point la.

Reply

sabree hussin December 13, 2016 at 8:50 pm

Memang boleh. Kena masukkan nombor BIG Point ID. Benda ni selalu terlupa buat

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: