Kadar Panggilan dan SMS Tune Talk Tone Excel

by sabree hussin on March 22, 2014

in Tune Talk Tone Excel

Saya kerap juga mendapat respon daripada rakan-rakan yang mengatakan rate penggunaan servis Tune Talk Tone Excel mahal.

Sebenarnya saya tertanya-tanya jugak, adakah selama ini anda melanggan servis yang ditawarkan oleh syarikat telco kerana cajnya yang murah atau ada sebab lain?

Sebagai contoh sekarang ini, bila rata-rata semua orang dah ada smart phone dan kebanyakkan masa kita lagi banyak berhubung menerusi FB, Whatsapp, Wechat, BBM, dan lain-lain perkhidmatan yang menggunakan data plan… sejauh mana penggunaan sms dan panggilan masih lagi digunakan?

Macam saya secara personally, saya memang jarang buat outbound call (panggilan keluar).

Boleh jadi dalam seminggu mungkin hanya sekali. Itu pun kalau betul-betul penting dan urgent sahaja. Sama jugak halnya dengan sms.

Walaupun saya juga menggunakan handphone untuk tujuan bisnes, namun kebanyakkan pelanggan saya lebih cenderung untuk menghubungi saya sama ada menerusi email, FB, whatsapp.

Amat jarang-jarang sekali mereka akan sms (melainkan mereka yang tak tau saya boleh dihubungi menerusi whatsapp)

Baiklah, setakat entri ini dicatatkan, kadar panggilan dan sms Tune Talk Tone Excel adalah seperti berikut

kadar panggilan dan sms tune talk tone excel

Kadar panggilan ke semua rangkaian ialah 28 sen seminit.

Kadar sms ke semua rangkaian ialah 10 sen per sms.

Maklumat lanjut : Laman web rasmi Tone Excel Sdn Bhd

Cuba bandingkan dengan kadar yang dikenakan oleh syarikat Telco anda sekarang. Adakah jauh berbeza?

Pertama sekali, saya tertarik dengan satu pepatah inggeris iaitu

You got what you paid for…

Maksudnya, apa yang anda bayar sekarang, itulah yang anda akan dapat.

Sebagai contoh, jika anda adalah pengguna rangkaian Hotlink seperti saya,

kadar panggilan dan sms hotlink

Kadar panggilan yang dikenakan oleh Hotlink ialah seperti yang anda boleh lihat pada screenshot diatas

6 sen/30 sec (12 sen per minit) untuk panggilan dan 1 sen per sms hanya untuk 10 nombor hotlink yang kita set sebagai activ10 sahaja.

Manakala untuk lain-lain panggilan, caj yang dikenakan ialah 12/30 sec (24 sen per minit) dan 7 sen per sms ke semua rangkaian telefon tempatan

Bezanya dengan Tune Talk Tone Excel?

Hanya 4 sen untuk panggilan telefon, dan 3 sen untuk sms

Sebagai ganti, apa yang anda dapat jika anda bayar lebih untuk jadi pengguna talian Tune Talk Tone Excel?

Memandangkan saya dah pernah tulis review tentang Tune Talk Tone Excel ini, maka saya galakkan anda lihat semula artikel saya sebelum ini berjudul Review program rujukan Tune Talk Tone Excel. [sila klik sini untuk baca]

Ringkasnya, lebihan yang anda perlu bayar untuk jadi pengguna Tune Talk Tone Excel, anda akan perolehi

1. Cash back sebanyak 3% untuk topup yang anda buat

2. Perlindungan insurans kemalangan bernilai RM100,000

3. Boleh kumpul mata ganjaran untuk ditukarkan dengan tiket penerbangan Air Asia

4. Peluang jana pendapatan sehingga RM200,000 sebulan

5. Bina pendapatan pasif anda sendiri

… dan yang pastinya, ciri-ciri tersebut tak terdapat pada telco lain.

Baiklah, hubungi saya jika anda ingin menjadi pengguna sim kad Tune Talk Tone Excel ini serta sertai rangkaian pemasaran kami 🙂

Boleh sms/whatsapp saya di 017 254 3031

 

Be Sociable, Share!

{ 6 comments… read them below or add one }

joe@kelate March 22, 2014 at 8:43 pm

Betul ke tune talk excel ni ada berunsurkan MLM…

Reply

sabree hussin March 22, 2014 at 10:02 pm

Tak betul 🙂

Reply

Ahmad idham March 17, 2015 at 9:38 pm

Setiap perniagaan memang ada unsur MLM ,, percaya atau tak, itu lah hakikatnya, kalau tiada unsur MLM mcm mana blh dtg nye keuntungan, kalau xde org bawah mcm mana bisnes nk brkembang, semuanye hasil dr bawah di bawa ke atas,

Reply

sabree hussin March 17, 2015 at 9:50 pm

Ya begitulah nampaknya

Reply

broFami March 23, 2014 at 1:02 am

Betul jugak, saya topup tiap2 bulan amat jarang guna utk sms/call sume guna utk online chat je mcm wasap/ wechat/fb.. Klo x topup pun boleh guna wifi.. Hehe 😀

Reply

Abdfatah April 26, 2014 at 7:03 pm

Lebih sikit pada telco lain.. Kalo topup dpt free sikit2. Byk manfaat yg boleh diperolehi.. Bleh tambah pendapatan sambil2 kerja gomen. Hehe

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: