Teknik Dapatkan Kadar Panggilan dan SMS MURAH Dengan Tone Excel

by sabree hussin on August 5, 2014

in Tune Talk Tone Excel

Jika anda layari laman web utama Tone Excel Sdn Bhd, anda akan dapat lihat, caj penggunaan bagi servis mereka adalah seperti berikut

28 sen seminit panggilan ke semua rangkaian

10 sen per sms ke semua rangkaian

Internet RM42 untuk kuota penggunaan sebanyak 1GB

Bila lihat kadar seperti ini, terus dikatakan Tone Excel ini mahal, sedangkan dia tak pernah pun buat semakan dengan kos penggunaan syarikat Telco yang sedang mereka gunakan sekarang ni.

Jika anda guna trik yang bakal saya tunjukkan kat bawah ni, anda sebenarnya bakal menikmati rate yang lagi murah menjadikan ia

19 sen seminit untuk panggilan ke semua rangkaian

7 sen per sms ke semua rangkaian

Internet jadi serendah RM20.50 untuk 1GB

Macam mana? Sangat murah kan? Sebenarnya ada lagi cara yang lagi best menjadikan ianya seperti berikut

0 sen per minit untuk panggilan ke semua rangkaian (PERCUMA)

0 sen sms ke semua rangkaian (PERCUMA)

PERCUMA internet 1GB

Pendek kata, cara ketiga ini, menjadikan anda pengguna servis daripada syarikat Telco secara percuma untuk seumur hidup!

Kita cerita trik untuk dapat murah dulu. Teknik ini hanya sah untuk tempoh waktu terhad sahaja. Pihak syarikat berhak untuk mengubah sebarang promosi dari masa ke masa. Jadi, sementara promosi ini masih ada, ada baiknya anda manfaatkan.

TuneTalk_topup_free

Jawapan bagi teknik ini ada pada gambar diatas.

Apa yang anda perlu buat ialah buat tambah nilai (topup) sebanyak RM50. Apabila anda topup RM50, anda akan dapat

Free kredit RM20

Rebate 3% dari nilai topup anda iaitu bersamaan dengan RM1.50 (3% daripada RM50)

Dapat lagi free PA Insurans bernilai RM100,000

Menjadikan, jumlah keseluruhan yang anda bakal perolehi menjadi RM50 + RM20 + RM1.50 = RM71.50

Bagaimana kos panggilan boleh jadi serendah 19 sen seminit ke semua rangkaian?

Ini pengiraan dia

RM50 + RM20 + RM1.50 = RM71.50

Kita boleh call dengan nilai RM71.50

Ini bermakna kita boleh bercakap RM71.50 / 0.28 sen per minit = 255 minit

Kita bayar hanya RM50 untuk beli topup, jadinya kos sebenar kita ialah RM50 / 255 minit = 19 sen seminit

Untuk pengiraan bagi kos SMS pula adalah seperti berikut

RM50 + RM20 + RM1.50 = RM71.50

Maksudnya..kita boleh sms RM71.50 / 0.10sen = 715sms

Tapi!! Kita bayar RM50 je.. jadi, RM50 / 715sms = 7sen/sms

Berikut pula pengiraan untuk melanggan pakej internet 1GB

RM50 + RM20 + RM1.50 = RM71.50

RM71.50 – RM42 (1GB internet) = RM29.50

Duit yang anda keluarkan hanya RM50, ada lagi balance RM29.50.

So, RM50 – RM29.50 = RM20.50 je sebenarnya kos untuk internet 1GB

Ada lagi satu teknik, yang mana kalau anda buat teknik ini, anda akan dapat jadi pengguna servis syarikat Telco secara PERCUMA seumur hidup!

Nak tau caranya?

Buatlah bisnes Tone Excel ini. Pada waktu entri ini saya tulis, komisyen Tone Excel saya lebih tinggi berbanding kos penggunaan handphone saya.

Ini bermakna, saya bukan sahaja dapat jadi pengguna talian Telco secara percuma, malahan saya juga dapat untung tambahan.

Untuk panduan dan cara jalankan bisnes ini, anda boleh muat turun panduan percuma di laman web berikut: Panduan Bisnes Tone Excel 

 

 

 

Be Sociable, Share!

{ 1 comment… read it below or add one }

paan August 6, 2014 at 3:06 pm

Masih belum fully optimize Tone Excel.hoho

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: