Buat Duit Dengan EdyClick Semudah Satu Klik?

by sabree hussin on April 19, 2014

in Pemasaran Internet

Ini merupakan satu perkembangan terbaru yang diperkenalkan oleh pihak EdyClick. Fungsi terbaru ini memudahkan anda buat promosi di FB, dengan menyiarkan gambar-gambar produk secara automatik di wall FB anda hanya dengan satu klik.

Bukan itu sahaja, malahan gambar yang disiarkan di wall FB tersebut turut disertai dengan ayat copywriting beserta dengan link affiliate anda.

Justeru, jika ada antara rakan FB anda yang klik pada link affiliate tersebut, mereka akan terus dibawa ke halaman jualan. Berita baiknya ialah, walaupun mereka tak membuat sebarang pembelian, anda masih lagi berpeluang untuk jana komisyen affiliate, sebabnya, setiap klik yang terhasil, anda akan menerima bayaran sebanyak RM0.03

Jadi, bayangkanlah… jika anda berjaya kumpul 100 klik, itupun dah cukup untuk melayakkan anda memperolehi komisyen sebanyak RM3.

computer money

Dalam artikel sebelum ini yang berjudul Panduan buat duit dengan EdyClick [klik sini] saya dah pun tunjukkan step by step macam mana nak buat pendaftaran dan macam mana nak dapatkan marketing tools untuk anda buat promosi.

Anda dipersilakan untuk terjah artikel tersebut jika perlukan guide dari awal.

Untuk artikel ini, saya akan terus tunjukkan macam mana nak buat promosi produk EdyClick semudah 1 klik sahaja di profil FB anda.

Basically step dia mudah sahaja. Anda akses ke ruangan member area. Klik pada affiliate programs. Pilih pay per clicks. Klik get tools. Anda akan dapat lihat dua option iaitu banner dan juga view downline.

Klik pada banner dan paparan seperti dibawah akan kelihatan

buat-duit-edyclick 001

Tengok screenshot kat atas ni. Lihat pada anak panah biru. Anda hanya perlu klik pada ikon tersebut.

Selepas dah klik, akan keluar pop up dari FB menunjukkan yang banner tersebut telah di post kan di profil FB anda.

buat-duit-edyclick 002

Secara automatik, EdyClick akan create satu photo album pada FB Profil anda beserta dengan copywriting untuk tujuan promosi untuk setiap gambar yang dipostkan.

Setiap ayat copywriting juga berbeza-beza antara satu gambar dengan gambar yang lain.

Jadi, anda bolehlah upload semua sekali.

Ini hasilnya

buat-duit-edyclick 003

Patutlah kos iklan fbads diorg hanya 1 sen, guna teknik sannin rupanya…

Klik Link Atau Komen Di Bawah Untuk Maklumat Lanjut:
http://www.edyclick.com/aff_tools/mohamadsabreehussin/tool/banners/15

Yang kat bawah ni pulak saya cuba upload gambar yang lain pulak, dan hasilnya

buat-duit-edyclick

Ni ha, perkongsian camana nak kurangkan kos iklan fbads

Klik Link Atau Komen Di Bawah Untuk Maklumat Lanjut:
http://www.edyclick.com/aff_tools/mohamadsabreehussin/tool/banners/16

Macam yang saya dah nyatakan sebelum ni, setiap gambar akan disertakan dengan ayat copywriting yang berbeza. Jadi, anda bolehlah siarkan semua sekali banner yang ada pada profil FB anda.

Manalah tahu anda akan lagi mudah dapat buat duit bila dah banyak gambar-gambar dari produk EdyBiz ini.

Sekian dulu, dan berjumpa kita lagi dalam tips dan tutorial seterusnya di masa akan datang ya.

 

 

Be Sociable, Share!

{ 1 comment… read it below or add one }

Hafiszan Kamarudin April 19, 2014 at 5:03 pm

Assalamualaikum.

Makin mudah untuk jana duit online sekarang, memang rugi siapa tidak mulakan. Untung walau 3 sen lama-lama jadi banyak.

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: